Σουχλί Κρητικός Κρασομεζές

Υλικά

  • 1kg μπούτι μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250γρ κεφαλογραβιέρα
  • 250γρ βούτυρο
  • 250γρ φύλλο κρούστας
  • 1kg ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε με το βούτυρο. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι κρέας, μία φέτα κεφαλογραβιέρα και μια φέτα ντομάτα. Διπλώνουμε πρώτα τις δύο απέναντι άκριες και μετά τις άλλες δύο. Βρέχουμε λίγο το φύλλο κρούστας στα σημεία που θα ενωθεί ώστε να κολλήσει η ζύμη. Τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί με τα σημεία που έχουν κολλήσει προς τα κάτω. Ρίχνουμε πάνω λίγο βούτυρο και ψήνουμε για 25-35 λεπτά στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

 

Παπακωνσταντής Μιχάλης 

Chef ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης