Brownies με Ρούμι και Σταφίδες

Υλικά

 

  • ¾ cup σταφίδες

Τις βράζουμε

  • ½ cup ρούμι

 

  • 200 γρ. βούτυρο

Λειώνουμε

  • 125 γρ. σοκολάτα

 

  • 2 cups ζάχαρη (1)

 

  • 4 αυγά (2)

 

  • 1 cup αλεύρι (3)

 

  • 2 tsp κακάο (3)

 

  • ¼ tsp μπείκιν πάουντερ

 

 

Εκτέλεση:

Σ’ένα μικρό κατασαρολάκι βάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπαιν μαρι λειώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο.

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέϊκιν πάουντερ.

Σε ένα μεταλλικό μπωλ χτυπάμε με το σύρμα τ’αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης, προσθέτουμε το ρούμι με τις σταφίδες και στο τέλος το  μίγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά με την σπάτουλα.

Τοποθετούμε το μίγμα σ’ ένα  ταψάκι 20* 25 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι κουνώντας το ταψάκι να πάει παντού και πετώντας το περιττό. Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο ή να χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Ψήνουμε σε φούρνο 170 βαθμών για 40 λεπτά περίπου.

 

Μελούδης Απόστολος

Executive Chef Κεντρικής Μονάδας Παραγωγής